Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@08:13:21 GMT

بازار خودروی پایتخت؛ راکد و در انتظار

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۴۶۲۷۵

بازار خودروی پایتخت؛ راکد و در انتظار

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزها که بار دیگر موضوع واردات خودروهای خارجی پس از چند سال در طرح ساماندهی صنعت خودرو از سوی مجلس شورای اسلامی بر سر زبان‌ها افتاده، به عامل اساسی قفل شدن معاملات بازار تبدیل شده است.

هرچند پیش از آن نیز بازار رونق آن‌چنانی نداشت و اندک معاملاتی آن هم از سوی خریداران واقعی انجام می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در کنار اظهارات رییس شورای رقابت که خواستار واردات خودروهای ارزان قیمت خارجی برای اقشار متوسط و پایین جامعه شده نیز مراجعات به بازار خودرو را به حداقل خود رسانده است.

در این شرایط خریداران منتظرند که ببینند این طرح اجرایی می‌شود و پس از سال‌ها خیابان ‌ها و جاده‌های کشور میزبان خودروهای روز جهان خواهد شد یا خیر؟ در این صورت به‌طور قطع شاهد افت شدید قیمت‌ خودروهایی خواهیم بود که دلالان و واسطه‌ها با  سوء استفاده از شرایط آنها را حتی تا ۱۰ برابر قیمت‌های جهانی به فروش می‌رساندند.

در این زمینه، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت معتقد است: داغ شدن بحث واردات خودرو، اثر روانی لازم را بر بازار داشت و بسیاری صاحبان خودروهای خارجی در هفته‌های گذشته فروشنده شده بودند.

«سعید موتمنی» به ایرنا گفت: با رفت و برگشت این طرح بین مجلس و شورای نگهبان و اظهارات ضد و نقیض عده‌ای درباره آن، همچنین افزایش نسبی قیمت ارز در روزهای گذشته، اندک معاملات بازار هم فروکش کرده و بازار به خوابی عمیق فرو رفته است.

وی تصریح‌کرد: به‌طور قطع تا سرنوشت این طرح و واردات خودرو مشخص نشده و خودرویی وارد کشور نشود، خریداران و مصرف‌کنندگان باید منتظر بمانند.

این مقام صنفی، قیمت‌های فعلی خودروها به‌ویژه خودروهای خارجی را غیرواقعی و بسیار بالاتر از قیمت‌های جهانی توصیف کرد و افزود: به‌طور مثال یک دستگاه تویوتا لندکروز مدل ۲۰۱۷ که با دلار ۲۷ هزار تومانی، قیمت جهانی کمتر از یک میلیارد تومان دارد، در بازار داخلی ما بیش از پنج میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود.

وی بیان‌داشت: نمونه دیگر خودروی کیا اُپتیما با مدل ۲۰۱۷ است که با قیمت جهانی ۲۵ هزار دلاری و با احتساب تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات و سایر هزینه‌ها، باید نهایتا ۱.۷ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شود، بیش از ۲.۲ میلیارد تومان فروخته می‌شود.

موتمنی یادآور شد: بیشتر مردم جامعه سوار خودروهای متوسط داخلی یا خارجی می‌شوند و توان خرید خودروی لوکس خارجی فقط برای قشر خاصی از مردم امکان‌پذیر است، بر این اساس گفته‌های اخیر رییس شورای رقابت مبنی بر لزوم واردات خودروهای با قیمت‌های متوسط و پایین می‌تواند بر قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

به گزارش ایرنا، به‌تازگی «رضا شیوا» رییس شورای رقابت تاکید کرد:‌ این شورا در تعامل با مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام به دنبال خارج کردن بازار خودرو از انحصار است و در این زمینه بر واردات خودروهای پُرتیراژی که عامه مردم توان خرید آنها را داشته باشند تاکید داریم.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت بیان‌داشت: در این راستا، ورود خودروهای با قیمت‌های بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار می‌تواند تنظیم‌کننده قیمت‌ها باشد.

وی گفت: ای کاش برای رقابتی‌شدن بازار، تعرفه گمرکی ورود این خودروها نیز پایین‌تر در نظر گرفته می‌شد که در این صورت خودروسازان داخلی به فکر ارتقای کیفی خودروها و بهبود شرایط فروش می‌افتادند.

موتمنی تاکید کرد: واردات خودروهای گران‌قیمت خارجی هیچ دردی از بازار دوا نخواهد کرد و باید اولویت با واردات خودروهای ارزان‌قیمت باشد تا شاهد تاثیرگذاری بر قیمت خودروهایی نظیر پژو و سمند باشیم.

به گزارش ایرنا، رصد بازار در روز جاری در فضای مجازی و سایت‌های خودرویی حاکی از قیمت ۱۴۸ میلیون تومانی پراید ۱۱۱، ۱۳۸ تا ۱۴۰ میلیون تومانی پراید ۱۳۱، ۲۴۰ میلیون تومانی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و ۲۳۵ میلیون تومانی سمند ال. ایکس است.

به اعتقاد کارشناسان، ثبات در بازار خودرو نیازمند کنترل نرخ تورم و ارز است.

به گزارش ایرنا، طرح ساماندهی صنعت خودرو که چند بار در تردد بین مجلس و شورای نگهبان بود، روز ۳۱ شهریورماه نیز در شورای نگهبان بررسی شد. اعضای شورای نگهبان نسبت به مصوبه در یکی دو مورد ابهاماتی داشتند. به‌طور مثال درباره «واردات بدون انتقال ارز» ابهاماتی مطرح شد، زیرا شقوق مختلفی را در بر می‌گرفت و از مجلس خواسته شد که موضوع مقداری دقیق‌تر و شفاف‌تر شود.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی ایران خودرو خودرو سایپا مجمع تشخیص مصلحت نظام واردات خودرو قیمت خودرو بازار خودرو شورای نگهبان صنعت قطعه سازی رضا شیوا شورای رقابت خودرو سازی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ایران خودرو خودرو مجلس شورای اسلامی ایران خودرو خودرو سایپا مجمع تشخیص مصلحت نظام واردات خودرو قیمت خودرو بازار خودرو شورای نگهبان صنعت قطعه سازی رضا شیوا شورای رقابت خودرو سازی ایران واردات خودروهای میلیارد تومان میلیون تومانی شورای نگهبان واردات خودرو شورای رقابت بازار خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۶۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو

به گزارش خبرآنلاین،پنج شرکت واردکننده از جمله ایرانخودرو و بهمن‌موتور، روی هم سه محصول برقی، یک خودرو بنزینی و یک گزینه هیبریدی را به سامانه یکپارچه بردند و این سری، جمعیت هدف، ثبت‌نام‌کننده‌هایی هستند که از زمان اسم‌نویسی در اسفند ۱۴۰۱ منتظر تعیین‌تکلیف و انتخاب خودرو وارداتی بودند. فرارو در خبری نوشت:قیمت‌های قطعی اعلام شده از سوی سامانه یکپارچه، شامل هزینه‌های جانبی می‌شود و طبق روال مراحل قبلی دوباره شاهد عرضه مدل‌هایی هستیم که بدون مشخص شدن قیمت نهایی در دسترس متقاضیان قرار گرفتند. قیمت نیسان سانی؛ حداقل ۱۶ هزار دلار

نیسان سانی نماینده شرکت جهان نوین آریا محسوب می‌شود و تنها خوردو بنزینی در این مرحله از فروش سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی است. طبق شنیده‌ها تا الان حدود هزار دستگاه نیسان سانی وارد کشور شده و شرایط برای اضافه شدن ۵۰۰ دستگاه دیگر مهیاست.
نیسان سانی وارداتی که به‌خاطر فرم و قیافه قدیمی، خیلی‌ها را یاد خودروهای دهه‌های گذشته انداخته، بسته به تریم‌های مختلف چیزی بین ۱۶ تا ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار ارزش دارد.

قیمت نیسان سانی با این اوصاف نباید از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون بیشتر باشد، اما همین الان قیمت نیسان سانی در سامانه یکپارچه فروش خودرو یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون اعلام شده و با اضافه شدن هزینه‌های جانبی این عدد احتمالا تا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون بالا می‌رود.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی؛ حداقل ۲۰ هزار دلار

لاماری‌ایما هیبریدی را آرین پارس موتور به کشور آورده است. همان شرکتی که نسخه بنزینی لاماری را از سال ۱۴۰۱ وارد می‌کند و حالا برای اولین بار با نسخه هیبریدی لاماری‌ایما سروکار خواهیم داشت.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی چیزی بین ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار است و با احتساب نرخ‌های فعلی حاکم به بازار، خرید لاماری‌ایما هیبریدی باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تمام شود.قیمت لاماری‌ایما هیبریدی، اما براساس جدول منتشرشده در سامانه یکپارچه، بدون احتساب هزینه‌های جانبی و مرسوم یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و بعید نیست موقع خرید، قیمت نهایی لاماری‌ایما هیبریدی به مرز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نزدیک شود.

لاماری‌اما هیبریدی نسبت به آن نسخه بنزینی که در این سال‌ها دیدیم، تفاوت‌های ظاهری جزیی دارد و مثلا شاهد یکسری تغییروتحول در طراحی سپرهای عقب و جلو هستیم.

لاماری‌ایما هیبریدی نسبت به نسخه بنزینی اندکی سنگین‌تر است، اما خب از طرف دیگر قدرت بیشتر و مصرف سوخت کمتری دارد.

خودروهای سامانه یکپارچه؛ رونمایی از اولین محصولات برقیایرانخودرو به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو در کشور، پابه‌پای واردکننده‌ها جلو می‌رود و در این مرحله با عرضه لونا وارد میدان شده است

قیمت هونگچی E-QM ۵؛ حداقل ۳۰ هزار دلار

هونگچی E-QM ۵ جزو اولین خط‌شکن‌های برقی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی است و به‌خاطر آلایندگی کمتر، مالیات و عوارض کمتری دارد.

قیمت هونگچی E-QM ۵ برقی در دسته خودروهای ۳۰ هزار دلاری قرار می‌گیرد و حول‌وحوش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون می‌ارزد.
قیمت هونگچی E-QM ۵ در سامانه یکپارچه اتفاقا در همین محدوده یعنی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون اعلام شده، اما به این عدد هزینه‌های جانبی هم اضافه می‌شود و قیمت هونگچی E-QM ۵ را بالاتر می‌برد.

هونگچی E-QM ۵ به کمک موتور برقی که دارد، ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور خروجی آزاد می‌کند و آن را از طریق گیربکس موجود روی محور عقب، به چرخ‌ها انتقال می‌دهد.

قیمت هوندا ENS ۱؛ حداقل ۲۷ هزار دلار

قیمت هوندار ENS ۱ به‌عنوان یکی دیگر از خودروهای برقی دومین مرحله سامانه یکپارچه فروش خودرو حداقل ۲۷ هزار دلار است. گفتیم حداقل، چون قیمت هوندا ENS ۱ در گران‌ترین تیپ تا ۳۳ هزار دلار بالا می‌رود، اما همان نسخه پایه که وارد کشور شده، ۲۷ هزار دلار یعنی تقریبا یک میلیارد و نقریبا ۶۰۰ میلیون ارزش دارد.

قیمت هوندا ENS ۱ البته در سامانه یکپارچه فروش خودرو به شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران آن باید فعلا چیزی نزدیک یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون برای آن کنار بگذارند.

قیمت لونا؛ ۱۵ هزار دلار

لونا قرار است اولین خودرو وارداتی برقی ایرانخودرو باشد. جزو خودروهای برقی اقتصادی دسته‌بندی می‌شود و اساسا بین ۱۵ تا ۱۸ هزار دلار فروخته می‌شود. یعنی به پول خودمان حداقل ۹۰۰ و حداکثر یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان.

قیمت لونا ایرانخودرو با این حال مثل هوندا ENS ۱ به‌شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران خودرو برقی ایرانخودرو باید تا تعیین‌تکلیف نهایی، ۹۴۵ میلیون به حساب ایرانخودور واریز کنند. فراموش نکنید لونا ایرانخودرو یک محصول تمام چینی است و برخلاف شایعاتی که شنیده می‌شود، فعلا برنامه‌ای از سوی ایرانخودرو برای مونتاژ وجود ندارد.

خودروهای سامانه یکپارچه فروش خودرو

خودرو

شرکت‌ واردکننده

قیمت جهانی

قیمت سامانه یکپارچه

نیسان سانی

جهان نوین

۱۶ تا ۱۹.۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

لاماری‌ایما

آرین پارس موتور

۲۰ تا ۲۱ هزار دلار

یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هونگچی E-QM۵

بهمن‌موتور

۳۰ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هوندا ENS۱

معین‌خودرو

۲۷ تا ۳۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون (علی‌الحساب)

لونا

ایرانخودرو

۱۵ تا ۱۷ هزار دلار

۹۴۵ میلیون تومان

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904015

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات