Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@16:33:52 GMT

توقف ریزش قیمت خودروهای خارجی؛ علت چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۸۰۲۰

توقف ریزش قیمت خودروهای خارجی؛ علت چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

اظهارات وزیر صمت مبنی بر مخالفت با آزادسازی خودرو، در بازار معاملات خودرو واکنش‌برانگیز شد. طی روزهای اخیر همراه با انتشار اخبار بازگشایی قریب‌الوقوع واردات خودرو، بسیاری از محصولات وارداتی با روند نزولی قیمت مواجه شدند.

این در شرایطی است که وزیر صمت دیروز اعلام کرد دولت برنامه‌ای برای واردات خودرو ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است امروز طرح آزادسازی در مجلس بررسی شود.

در شرایطی از هفته گذشته همراه با پالس واردات خودرو، شاهد ریزش قیمت‌ها در بازار خودروهای خارجی بودیم که دیروز با اظهارنظر رسمی وزیر صمت مبنی بر خروج واردات خودرو از برنامه دولت، بار دیگر قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفت.

روز گذشته با استناد به داده‌های بازار آنلاین خودرو، از افت ۶ درصدی میانگین قیمت خودروهای خارجی در روزهای اخیر نسبت به هفته اول شهریور خبر دادیم. طبق این محاسبات روند نزولی قیمت‌ها تا دیروز صبح نیز ادامه داشت این در حالی است که اظهارنظر وزیر صمت درباره واردات، بار دیگر قیمت‌ها را صعودی کرد.

پس از ایراد شورای نگهبان به ماده ۴ طرح ساماندهی خودرو، مبنی بر واردات محصولات هیبریدی با تعرفه صفر و مغایر خواندن آن با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، کمیسیون صنایع ماده مذکور را با اصلاحاتی در چارچوب «آزادسازی مشروط واردات» مصوب کرد.

بر این اساس، هر شخص حقیقی و حقوقی می‌تواند نسبت به واردات خودرو در قالب یکی از دو روش «در ازای صادرات کالا» یا «واردات بدون انتقال ارز» اقدام کند. این دو روش برای ورود خودروهای خارجی با هدف «استقلال واردات خودرو از تعهد ارزی سیاستگذار» طراحی شده است. این مصوبه کمیسیون صنایع و معادن برای بررسی در صحن علنی از شنبه هفته گذشته در دستور کار قرار داشته حال آنکه هر بار به دلایلی از دستور کار نمایندگان خارج شده است.

در این زمینه اظهارنظر‌های مختلفی به گوش می‌رسد به طوری‌که برخی عدم بررسی مصوبه مذکور را به دلیل اولویت‌بندی طرح‌های مورد بررسی در مجلس می‌خوانند و اینکه هنوز نوبت به بررسی مصوبه کمیسیون صنایع و معادن نرسیده و برخی دیگر نیز از فشار مخالفانی می‌گویند که مانع از طرح آن در مجلس شده است. آنچه مشخص است مصوبه آزادسازی خودرو مخالفان و موافقان بی‌شماری دارد حال آنکه به نظر می‌رسد زور مخالفان برای مطرح نشدن آن در صحن مجلس بیشتر از موافقان آن باشد.

اما آشکار شدن طرح کمیسیون صنایع، گروه‌های ذی‌نفع توقف واردات را به تکاپو انداخت به‌طوری‌که از گوشه و کنار اخباری مبنی بر فشار به نمایندگان برای تعلیق طرح به گوش می‌رسید. با این حال اما نمایندگان از هفته گذشته برای بررسی طرح آزادسازی مشروط، امروز و فردا می‌کنند. اما رسانه‌ای شدن طرح کمیسیون، منجر به افت قیمت‌ها در بازار شد که این موضوع چندان به مذاق معامله‌گران، دلالان و برخی از دست‌اندرکاران صنعت خودرو خوش نیامد و از همین رو آنها را می‌توان از مخالفان سرسخت آزادسازی واردات خواند.

با این حال مخالفت آنها تاثیری بر روند کاهشی قیمت‌ها در بازار وارداتی‌ها نداشت، این در شرایطی است که اظهارات سید‌رضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت از روز گذشته به سدی در مقابل روند کاهشی قیمت‌ها در بازار تبدیل شد. بنابراین شوک خبری اظهارات وزیر ظاهرا به نفع محتکران و دلالان و همچنین به ضرر مصرف‌کنندگان تمام شد.

فاطمی‌امین در اظهاراتی عنوان کرده که دولت در حال حاضر برنامه‌ای برای واردات خودرو ندارد. وی در کنار مخالفت خود با واردات عنوان داشته که وزارت صمت برای صنعت خودروی کشور دو برنامه شش ماهه و دو ساله با توان داخلی مشخص کرده است.

وزیر صمت با اعلام اینکه هر دو برنامه به صورت همزمان از مهر ماه امسال آغاز می‌شود، گفته که برنامه کوتاه‌مدت با هدف رسیدن به اهداف تعیین شده تا پایان سال ترسیم شده است. وی در تشریح برنامه‌های خود بازهم تاکید کرده که رسیدن به تولید سالانه سه میلیون خودرو برای افق ۴ ساله خودروسازی کشور ترسیم شده است.

اظهارات وی در شرایطی است که برخی نمایندگان از مطرح شدن موضوع واردات خودرو، در روز سه‌شنبه ۲۳ شهریور (امروز) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خبر می‌دهند. اعلام خبر بی‌میلی دولت به واردات خودرو که دیروز از سوی فاطمی‌امین اعلام شد و رویارویی مجلس و دولت در این زمینه، با سناریوهای مختلفی همراه است.

سناریوی اول می‌تواند در راستای مخالفت دولت و موافقت مجلس در این زمینه باشد و اینکه وی به نوعی مواضع دولت را در آزادسازی واردات به گوش مجلس رسانده است. فاطمی‌امین پیش از رای اعتماد مجلس به وی در پاسخ به سوالی درباره واردات خودرو، آن را به تراز ارزی کشور گره زده بود و تاکید کرده که بعد از مثبت شدن تراز ارزی، مخالف واردات خودرو نیست.

با این حال وی روز گذشته باز هم به تکرار برنامه‌های بلند‌پروازانه خود در تولید خودرو پرداخت و تلویحا عنوان کرده که تنظیم بازار با محصولات وارداتی را نمی‌پسندد و خودروهای داخلی قرار است طی چند ماه آینده، معجزه تولید را کلید بزنند. بنابراین وی در این سناریو مخالفت خود را به گوش مجلس رسانده و تاکید کرده که آزادسازی واردات می‌تواند در قالب لایحه‌ای از سوی مجلس صورت گیرد نه اقدام مستقیم مجلس.

اما سناریوی دوم می‌تواند به نوعی هماهنگی مجلس با وی باشد و اینکه فاطمی‌امین پیش از اظهارنظر خود، با نمایندگان در این زمینه هماهنگ بوده است. اما سکوت نمایندگان خود سناریوهای دیگر را مطرح می‌کند و اینکه پشت صحنه اظهارات فاطمی‌امین چه می‌تواند باشد؟

در شرایطی که طرح موضوع آزادسازی واردات منجر به عقب‌نشینی دلالان شده و افت قیمت‌ها را کلید زده، چطور وزیر صمت در این شرایط پا به میدان گذاشته و مخالفت دولت را با آن اعلام می‌کند. بهتر نبود که وزیر صمت با سکوت خود لااقل بر روند نزولی قیمت‌ها در بازار خودرو صحه می‌گذاشت و یک شب دیگر خواب را به چشم دلالان و محتکران حرام می‌کرد.

واردات خودرو آغاز می‌شود؟

برخی از دست‌اندرکاران بازار طی دو، سه روز گذشته عنوان کرده بودند که در صورت تداوم روند نزولی قیمت‌ها تا پایان هفته کاهش ۲۰ درصدی را هم شاهد خواهیم بود. با این حال این روند با اظهارات وزیر به یکباره متوقف ماند. اما روز گذشته روح‌الله‌ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها عنوان کرده بود که طبق آمارهایی که داریم، برخی خودرو‌های خارجی در کشور تا ۹ برابر قیمت جهانی خریدوفروش می‌شوند که این اجحاف به کشور است، چرا که بازار را بسته‌ایم و از طرفی خودروساز داخلی تعهدات را به خوبی انجام نداده و بازار ملتهب شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است برای کاهش التهابات نباید واردات انجام شود، بلکه نیاز است در شرایط کنونی کشور، تنظیم واردات برای کاهش التهابات انجام شود. او گفت: اگر این مصوبه در مجلس به تصویب برسد حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت‌ها افت می‌کند، چرا که نرخ‌ها اکنون کاذب است، اگر قیمت‌ها را با مقیاس جهانی بسنجیم این قیمت‌ها واقعی نیست و می‌توان آن را محدود کرد. این طرح را اکنون به عنوان اصلاحیه طرح مجلس دهم داریم.

ناهماهنگی با مجلس؟

بررسی مصوبه کمیسیون صنایع درباره اصلاح ماده ۴ طرح ساماندهی صنعت خودرو سبب شد بار دیگر بحث واردات خودرو داغ شود. درست است که زدن قفل به در واردات خودرو در سال ۹۷ جز سیاست‌های کلان برای مدیریت بازار ارز بوده، اما به صورت سنتی دولت عهده‌دار تعیین تکلیف در این زمینه است. دولت‌ها در ادوار مختلف همواره با ابزار تعرفه و همچنین تعیین آیین‌نامه‌هایی مسیر واردات خودرو را مشخص کرده‌اند.

بررسی عملکرد دولت‌ها نشان می‌دهد برخی از دولت‌ها تغییر چندانی در‌ سازو‌کار واردات ایجاد نکردند، اما عملکرد برخی دیگر نشان می‌دهد در دوره تصدی‌گری آنها شاهد سیل بخشنامه‌ها و همچنین آیین‌نامه‌ها در این زمینه بودیم. در شرایطی که اظهارنظر دولت در زمینه ‌سازو‌کار واردات به نوعی روال معمول در این زمینه است، اما ورود مجلس و تلاش برای ایجاد ‌سازو‌کاری برای واردات خودرو را می‌توان اتفاق جدیدی به حساب آورد.

جرقه حضور مجلس در بحث واردات خودرو را می‌توان به مجلس دهم و طرح ساماندهی بازار خودرو نسبت داد.

طراحان طرح ساماندهی بازار خودرو به دنبال این بودند تا واردات خودرو را آزاد و در یک بازه زمانی مشخص تعرفه واردات را به صورت پلکانی کاهش داده و زمینه رقابتی شدن بازار خودرویی کشور را فراهم کنند. البته کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش تلفات جاده‌ای از طریق واردات خودروهایی که از استانداردهای به‌روزتری برخوردار هستند از دیگر دلایل طراحان طرح ساماندهی بازار خودرو بود.

هر چند این طرح با توجه به بازگشت تحریم‌های صنعت خودرو تغییرات بسیاری به خود دید و چند بار بین مجلس و شورای نگهبان دست به دست شد، اما نمایندگان عضو کمیسیون صنایع در اصلاح ماده چهار این طرح بار دیگر بحث واردات را پیش کشیدند و تلاش کردند مسیرهایی را برای واردات خودرو به کشور ایجاد کنند.

البته مصوبه نهایی کمیسیون صنایع پیش از رسیدن به صحن مجلس تغییراتی را به خود دید که این مساله اثر بخشی طرح را در زمینه واردات کاهش می‌دهد، اما به هر حال چنانچه این مصوبه در صحن علنی به رای گذاشته شود و نمایندگان به آن رای دهند می‌تواند فتح بابی بر بیش از سه سال ممنوعیت واردات خودرو به کشور باشد. اما اظهارنظر روز گذشته فاطمی‌امین، وزیر صمت درباره واردات خودرو علاوه بر اینکه روی بازار خودرو اثرگذار خواهد بود بی‌تردید بر بررسی مصوبه یاد شده هم تاثیر می‌گذارد.

در این ارتباط فربد زاوه، کارشناس خودرو می‌گوید اظهارات فاطمی‌امین در هماهنگی با مجلس انجام نشده، بلکه بیشتر به سیاست‌های کلان دولت نزدیک است.

این کارشناس خودرو ادامه می‌دهد به نظر می‌رسد دولت سیزدهم بر خلاف نظر تندروها به دنبال تعامل با فضای بین‌المللی است، بنابراین به سمت حل و فصل پرونده هسته‌ای و احیای توافق‌نامه برجام حرکت می‌کند.

زاوه معتقد است چنانچه توافق‌نامه برجام احیا‌ شود احتمالا دولت مجبور خواهد بود تا ارزهایی که در خارج از کشور بلوکه شده است را به صورت کالا به کشور وارد کند در این شرایط خودرو و لوازم خانگی به عنوان دو کالای در دسترس مدنظر سیاست‌گذاران قرار خواهد گرفت.

این کارشناس خودرو در پاسخ به این سوال که اگر قرار است به سمت توافق و به دنبال آن آزادسازی واردات حرکت کنیم، چرا وزیر صمت از بی‌برنامگی دولت در این زمینه سخن به زبان می‌آورد، می‌گوید در حال حاضر فاطمی‌امین تازه سکان وزارت صمت را در دست گرفته، بنابراین تلاش می‌کند با حفظ شرایط موجود کما‌فی‌السابق همان مسیر را ادامه دهد، اما احتمالا چندی بعد که به اصطلاح سوار کار شد سیاست‌های مدنظر دولت سیزدهم را دیکته خواهد کرد. زاوه با تشریح سیاست دولت می‌گوید در حال حاضر دولت سیزدهم مشغول جمع‌آوری سرمایه‌های اجتماعی برای خود است.

زاوه تاکید می‌کند افزایش سرمایه‌های اجتماعی در آینده کمک خواهد کرد تا دولت بتواند سیاست‌های خود در بخش‌های گوناگون مانند صنعت خودرو و همچنین واردات را پی بگیرد.

به نظر زاوه تنها تاثیر صحبت‌های وزیر صمت توقف روند کاهشی چند روز اخیر قیمت‌ها در بازار، به ویژه بازار خودروهای وارداتی‌‌ است.

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو نیز به خبرنگار ما می‌گوید: وزارت صمت مسوول اجرای سیاست‌های مرتبط با خودرو است، اما نمایندگان مجلس در این زمینه به ریل‌گذاری و قانون‌گذاری می‌پردازند، بنابراین بعید است که سخنان وزیر سبب از دستورکار خارج شدن مصوبه کمیسیون صنایع برای اصلاح ماده چهار طرح ساماندهی صنعت خودرو شود. این مقام مسوول ادامه می‌دهد ورق بازار خودرو به ویژه بازار وارداتی‌ها بعد از سخنان وزیر به نوعی برگشت و قیمت‌ها در مسیر صعودی قرار گرفت.

دادفر معتقد است بهتر بود در این مقطع وزیر صمت به اظهارنظر مستقیم در این ارتباط نمی‌پرداخت و شاید بهتر بود به صورت دو‌پهلو به این سوال پاسخ می‌داد.

دبیر انجمن واردکنندگان می‌گوید بعد از مطرح شدن بحث واردات در مجلس قیمت خودروهای وارداتی در بازار روند نزولی به خود گرفت و چنانچه وزیر به صراحت از بی‌برنامه بودن وزارتخانه تحت مدیریتش برای واردت خودرو سخن نمی‌گفت بازار همان مسیر را ادامه می‌داد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: واردات خودرو قیمت خودرو کمیسیون صنایع و معادن مصوبه کمیسیون صنایع برای واردات خودرو قیمت ها در بازار آزادسازی واردات واردات خودرو روند نزولی قیمت خودروهای خارجی طرح ساماندهی بررسی مصوبه بازار خودرو بحث واردات عنوان کرده فاطمی امین صنعت خودرو روز گذشته بار دیگر وزیر صمت نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو

به گزارش خبرآنلاین،پنج شرکت واردکننده از جمله ایرانخودرو و بهمن‌موتور، روی هم سه محصول برقی، یک خودرو بنزینی و یک گزینه هیبریدی را به سامانه یکپارچه بردند و این سری، جمعیت هدف، ثبت‌نام‌کننده‌هایی هستند که از زمان اسم‌نویسی در اسفند ۱۴۰۱ منتظر تعیین‌تکلیف و انتخاب خودرو وارداتی بودند. فرارو در خبری نوشت:قیمت‌های قطعی اعلام شده از سوی سامانه یکپارچه، شامل هزینه‌های جانبی می‌شود و طبق روال مراحل قبلی دوباره شاهد عرضه مدل‌هایی هستیم که بدون مشخص شدن قیمت نهایی در دسترس متقاضیان قرار گرفتند. قیمت نیسان سانی؛ حداقل ۱۶ هزار دلار

نیسان سانی نماینده شرکت جهان نوین آریا محسوب می‌شود و تنها خوردو بنزینی در این مرحله از فروش سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی است. طبق شنیده‌ها تا الان حدود هزار دستگاه نیسان سانی وارد کشور شده و شرایط برای اضافه شدن ۵۰۰ دستگاه دیگر مهیاست.
نیسان سانی وارداتی که به‌خاطر فرم و قیافه قدیمی، خیلی‌ها را یاد خودروهای دهه‌های گذشته انداخته، بسته به تریم‌های مختلف چیزی بین ۱۶ تا ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار ارزش دارد.

قیمت نیسان سانی با این اوصاف نباید از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون بیشتر باشد، اما همین الان قیمت نیسان سانی در سامانه یکپارچه فروش خودرو یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون اعلام شده و با اضافه شدن هزینه‌های جانبی این عدد احتمالا تا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون بالا می‌رود.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی؛ حداقل ۲۰ هزار دلار

لاماری‌ایما هیبریدی را آرین پارس موتور به کشور آورده است. همان شرکتی که نسخه بنزینی لاماری را از سال ۱۴۰۱ وارد می‌کند و حالا برای اولین بار با نسخه هیبریدی لاماری‌ایما سروکار خواهیم داشت.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی چیزی بین ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار است و با احتساب نرخ‌های فعلی حاکم به بازار، خرید لاماری‌ایما هیبریدی باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تمام شود.قیمت لاماری‌ایما هیبریدی، اما براساس جدول منتشرشده در سامانه یکپارچه، بدون احتساب هزینه‌های جانبی و مرسوم یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و بعید نیست موقع خرید، قیمت نهایی لاماری‌ایما هیبریدی به مرز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نزدیک شود.

لاماری‌اما هیبریدی نسبت به آن نسخه بنزینی که در این سال‌ها دیدیم، تفاوت‌های ظاهری جزیی دارد و مثلا شاهد یکسری تغییروتحول در طراحی سپرهای عقب و جلو هستیم.

لاماری‌ایما هیبریدی نسبت به نسخه بنزینی اندکی سنگین‌تر است، اما خب از طرف دیگر قدرت بیشتر و مصرف سوخت کمتری دارد.

خودروهای سامانه یکپارچه؛ رونمایی از اولین محصولات برقیایرانخودرو به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو در کشور، پابه‌پای واردکننده‌ها جلو می‌رود و در این مرحله با عرضه لونا وارد میدان شده است

قیمت هونگچی E-QM ۵؛ حداقل ۳۰ هزار دلار

هونگچی E-QM ۵ جزو اولین خط‌شکن‌های برقی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی است و به‌خاطر آلایندگی کمتر، مالیات و عوارض کمتری دارد.

قیمت هونگچی E-QM ۵ برقی در دسته خودروهای ۳۰ هزار دلاری قرار می‌گیرد و حول‌وحوش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون می‌ارزد.
قیمت هونگچی E-QM ۵ در سامانه یکپارچه اتفاقا در همین محدوده یعنی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون اعلام شده، اما به این عدد هزینه‌های جانبی هم اضافه می‌شود و قیمت هونگچی E-QM ۵ را بالاتر می‌برد.

هونگچی E-QM ۵ به کمک موتور برقی که دارد، ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور خروجی آزاد می‌کند و آن را از طریق گیربکس موجود روی محور عقب، به چرخ‌ها انتقال می‌دهد.

قیمت هوندا ENS ۱؛ حداقل ۲۷ هزار دلار

قیمت هوندار ENS ۱ به‌عنوان یکی دیگر از خودروهای برقی دومین مرحله سامانه یکپارچه فروش خودرو حداقل ۲۷ هزار دلار است. گفتیم حداقل، چون قیمت هوندا ENS ۱ در گران‌ترین تیپ تا ۳۳ هزار دلار بالا می‌رود، اما همان نسخه پایه که وارد کشور شده، ۲۷ هزار دلار یعنی تقریبا یک میلیارد و نقریبا ۶۰۰ میلیون ارزش دارد.

قیمت هوندا ENS ۱ البته در سامانه یکپارچه فروش خودرو به شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران آن باید فعلا چیزی نزدیک یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون برای آن کنار بگذارند.

قیمت لونا؛ ۱۵ هزار دلار

لونا قرار است اولین خودرو وارداتی برقی ایرانخودرو باشد. جزو خودروهای برقی اقتصادی دسته‌بندی می‌شود و اساسا بین ۱۵ تا ۱۸ هزار دلار فروخته می‌شود. یعنی به پول خودمان حداقل ۹۰۰ و حداکثر یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان.

قیمت لونا ایرانخودرو با این حال مثل هوندا ENS ۱ به‌شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران خودرو برقی ایرانخودرو باید تا تعیین‌تکلیف نهایی، ۹۴۵ میلیون به حساب ایرانخودور واریز کنند. فراموش نکنید لونا ایرانخودرو یک محصول تمام چینی است و برخلاف شایعاتی که شنیده می‌شود، فعلا برنامه‌ای از سوی ایرانخودرو برای مونتاژ وجود ندارد.

خودروهای سامانه یکپارچه فروش خودرو

خودرو

شرکت‌ واردکننده

قیمت جهانی

قیمت سامانه یکپارچه

نیسان سانی

جهان نوین

۱۶ تا ۱۹.۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

لاماری‌ایما

آرین پارس موتور

۲۰ تا ۲۱ هزار دلار

یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هونگچی E-QM۵

بهمن‌موتور

۳۰ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هوندا ENS۱

معین‌خودرو

۲۷ تا ۳۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون (علی‌الحساب)

لونا

ایرانخودرو

۱۵ تا ۱۷ هزار دلار

۹۴۵ میلیون تومان

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904015

دیگر خبرها

  • دلیل مخالفت برخی دولتی‌ها با واردات خودرو‌ برقی و عدم امکان ثبت‌نام برای متقاضیان جدید
  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟